University of Calgary
UofC Navigation

Home

Search archival collections at the University of Calgary

Gray, Dorothy Allen

Zone d'identification

Type d'entité

Forme autorisée du nom

Gray, Dorothy Allen

Forme(s) parallèle(s) du nom

Forme(s) du nom normalisée(s) selon d'autres conventions

Autre(s) forme(s) du nom

Numéro d'immatriculation des collectivités

Zone de description

Dates d'existence

Historique

Canadian author and food connoisseur. D. Gray, née Allen, born in Upper Cape, New Brunswick, in 1908. Lived for many years in Calgary where she worked after World War II with the Citizenship Council teaching immigrant women to cook with Canadian food. This activity sparked an interest in international cuisine. Published a weekly food column in the Globe and Mail beginning in 1957, later becoming food editor, 1960-1972. Her cookbook Fare Exchange was awarded a silver medal at the 1964 World Culinary Olympics in Frankfurt, Germany. Awarded a Queen Elizabeth II Silver Jubilee Medal in 1977. Died in 1990.

Lieux

Statut juridique

Fonctions et activités

Textes de référence

Organisation interne/Généalogie

Contexte général

Zone des relations

Zone des points d'accès

Occupations

Zone du contrôle

Identifiant de la notice d'autorité

Identifiant du service d'archives

Règles et/ou conventions utilisées

Statut

Niveau de détail

Dates de production, de révision et de suppression

Langue(s)

Écriture(s)

Sources

Notes relatives à la mise à jour de la notice

Request archival material »

  • Presse-papier

  • Exporter

  • EAC